Skoleskogen

Idébank for læreren

Søk etter oppgaver tilpasset klassetrinn, årstid, læringsressurser eller tema!

Nyhetsbrev

Abonner på nyhetsbrev: e-postadresse:

Industridesign

De fleste tingene vi omgir oss med, er framstilt i en industriell produksjon. Det betyr at tingene er masseprodusert ved hjelp av maskiner.


Når du f eks kjøper en tannbørste, er den masseprodusert. Først har en designer planlagt hvordan tannbørsten skal se ut. Det viktigste er at det blir en praktisk tannbørste som duger til å gjøre jobben sin. Dernest skal den også se fin ut, kanskje moderne, strømlinjeformet og elegant, eller morsom og litt original?

Industridesign er det samme som industriell formgivning. Produktene tegnes for å bli framstilt maskinelt og ikke håndverksmessig. Tannbørsten er planlagt og tegnet for masseproduksjon. De fleste bruksting vi har i huset lages som industriell masseproduksjon.

Industrien bruker industridesignere (formgivere) for å finne fram til produkter som både er praktiske og fine å se på. Designerens jobb er å tenke ut, planlegge og tegne produkter som kan masseproduseres.

Noen av gjenstandene vi bruker er kunsthåndverk. Det betyr at de er håndlaget av en kunsthåndverker. Da blir de planlagt, tegnet og laget ferdig i eget verksted, og ingen gjenstander blir helt like.

 

Tilbake